אם עדיין אין לך בלוג וורדפרס ( WordPress) פעיל, גש לשלב 1 אשר עוסק בבחירת חברת אחסון וכתובת דומיין לבלוג או לשלב 2 אשר מלווה אותך בתהליך רכישת חבילת האחסון וקבלת דומיין בינלאומי בחינם בחברת IPage.
לאחר שבחרנו את תבנית העיצוב שתשמש אותנו, הגיע הזמן להתאים את המראה הכללי שלה באמצעות שימוש בווידג'טים ותפריטים מותאמים אישית לצרכים שלך.
מה זה ווידג'טים בוורדפרס (WordPress Widgets)?
ווידג'טים הם סוג של תוספים קטנים אשר ניתנים לשילוב בחלק הצדדי (Sidebar), התחתון (Footer) או העליון (Header) של התבנית שלך. על מנת לבחור ולהגדיר אותם בתפריט הצדדי נבחר בעיצוב — וידג'טים.
בדרך כלל, אזורי הפעילות של הווידג'טים מושפעים בצורה ישירה מהתבנית שלך ולכן ברוב המקרים תבניות עיצוב בתשלום יכילו יותר ווידג'טים זמינים לשימוש ויותר אזורים בהם תוכל למקם את ווידג'טים אלו. ברוב תבניות העיצוב תוכל להגדיר ווידג'טים כמו חיפוש, עמודים, RSS, פוסטים אחרונים, עמודים אחרונים, תגובות אחרונות, ענן תגיות, קטגוריות וטקסט.
בשביל להפעיל ווידג'ט בוורדפרס עליך לגרור ולשחרר אותו באזור המתאים מבחינתך (סרגל צדדי, תחתון או עליון). לאחר מכן, תוכל להגדיר אותו לפי הצרכים שלך (בהתאם להגדרות של אותו ווידג'ט).
מהם תפריטים בוורדפרס?
תפריטים בוורדפרס מאפשרים לסדר בצורה היררכית נכונה את מבנה הבלוג. במידה ולא תשתמש בתפריטים מותאמים אישית, העמודים החדשים שתוסיף לבלוג יסודרו בצורה אוטומטית.
בדומה לווידג'טים גם תפריטים מושפעים מתבנית העיצוב שבחרת. בדרך כלל, רוב תבניות העיצוב מכילות תפריט בודד אך ניתן למצוא גם תבניות אשר מאפשרות שימוש ב – 2-3 תפריטים שונים (בחלק העליון של העמוד ובחלק התחתון של העמוד).
בשביל ליצור תפריט חדש בוורדפרס, בתפריט הצדדי נבחר בעיצוב – תפריטים.
לאחר מכן, ניצור תפריט חדש, נגדיר את שמו (למשל, תפריט ראשי) ונבחר את העמודים שיוצגו בתפריט בצד הימני של העמוד. בסוף התהליך, התפריט יציג לנו את "עץ הבלוג/האתר" כך שהוא יכיל עמודים ראשיים ותתי עמודים. כמו כן, נוכל לקבוע את מיקום התפריט בתבנית העיצוב.
בתפריט ניתן להציג עמודים, פוסטים מסויימים, קישורים ישירים לכתובות חיצוניות (למשל, קישור לבלוג או אתר אחר), קטגוריות, מוצרים ועוד אלמנטים אחרים (כתלות בבלוג/אתר).
מה השלב הבא?
לסיכום, בשלב זה למדנו כיצד להפעיל ווידג'טים ולהגדיר תפריטים מותאמים אישית בוורדפרס אשר ישמשו את הגולשים לניווט בבלוג.
בשלב הבא, נלמד מהם תוספים או פלאגינים בוורדפרס וכיצד ניתן להתאים אותם לצרכים שלנו.