אם עדיין אין לך בלוג וורדפרס ( WordPress) פעיל, גש לשלב 1 אשר עוסק בבחירת חברת אחסון וכתובת דומיין לבלוג או לשלב 2 אשר מלווה אותך בתהליך רכישת חבילת האחסון וקבלת דומיין בינלאומי בחינם בחברת IPage.

בשלב זה נלמד מה זה תוספים או פלאגינים (Plugins) בוורדפרס, איך ניתן להשתמש בהם ומה רשימת הפלאגינים שאני חושב שהם חובה כמעט בכל אתר.

מה זה תוספים או פלאגינים (Plugins) בוורדפרס?

אם עברת את כל השלבים עד עכשיו במדריך של Weblogs, אני מניח שכבר הבנת שבוורדפרס הכל אפשרי 🙂

תוספים (פלאגינים) בוורדפרסתוספים (פלאגינים) מאפשרים לך לקחת את המערכת הבסיסית של וורדפרס (WordPress) ולהלביש עליה עוד ועוד כלים אשר באים לפתור בעיה מסויימת. כיום, מפותחים ברחבי העולם מאות אלפי פלאגינים שונים ומגוונים אשר משוחררים בחינם דרך מאגר הפלאגינים הרשמי של וורדפרס או בתשלום דרך אתרי קצה או פלטפורמות כמו Codecanyon מבית Envato.

היתרון הגדול בשימוש בפלאגינים הוא שכמעט תמיד אפשר למצוא פלאגין אשר פותר בעיה או מבצע פעולה שאתה מעוניין בה בחינם או בתשלום סימלי של 10$-50$. אם בעבר כל פלאגין היה דורש זמני פיתוח והשקעה כספית רבה, היום בלחיצת כפתור ניתן להוריד, להתקין ולבחון את הפלאגין בקלות.

בשביל לבדוק את רשימת הפלאגינים הקיימים בבלוג נלחץ בתפריט הצדדי על תוספים – תוספים מותקנים. בעמוד זה, ירוכזו על התוספים שנמצאים בבלוג שלך, ניתן להפעיל או לכבות את הפלאגין במידה ולא מעוניינים להשתמש בו.

בשביל להתקין תוספים, נלחץ בתפריט הצדדי על תוספים – תוסף חדש ובשלב זה נקושר למאגר התוספים הרשמי של וורדפרס. אזור זה מחולק ל – 3 קטגוריות עיקריות: מובחרים, פופולריים ומומלצים. במידה ואתה זקוק לתוסף כלשהו, תוכל לבחור אותו מרשימות אלה או לבצע חיפוש במאגר התוספים לפי מילת מפתח רלוונטית.

תוספים (פלאגינים) בוורדפרס

תוספים מומלצים לוורדפרס (WordPress)

אם תחפש בגוגל, סביר להניח שתגיע לרשימות מפלצתיות של 10, 20, 50, 100 ואולי אף יותר תוספים מומלצים לוורדפרס. אני דווקא מאמין בצמצום הרשימה למינימום האפשרי וברוב המקרים, האתרים שלי מכילים כ- 5- 10 פלאגינים שונים (בהתאם לצרכים של כל אתר).

הנה רשימת 10 התוספים המומלצים שלי לבלוגים או אתרי וורדפרס – חלקם בגדר חובה וחלקם בגדר אופציה. כמובן, שהשמיים הם הגבול ובהחלט ניתן להרחיב את רשימה זו לעשרות ואולי אף מאות תוספים בתחומים שונים :

  1. Contact Form 7 – תוסף מעולה ליצירה, ניהול ועריכה של טפסי יצירת קשר בצורה קלה, פשוטה ומהירה.
  2. Yoast SEO – התוסף המקיף ביותר להתאמת הבלוג למנועי חיפוש, רשתות חברתיות וכדומה. Yoast SEO מאפשר עריכה של כותרות Title, תגיות Meta, מפת אתר, תפריטי Breadcrumbs ועוד – תוסף חובה לכל מי שמעוניין שימצאו את הבלוג שלו בגוגל 🙂
  3. W3 Total Cache – הפלאגין של W3 Total Cache יאפשר לך להאיץ את טעינת עמודי האתר על ידי הטמנה שלהם בדפדפן המשתמש, כיווץ אלמנטים בעמוד ושימוש ברשתות CDN (מיועד קצת יותר למתקדמים).
  4. BackupBuddy – התוסף של BackupBuddy יאפשר לך לגבות את כל קבצי ומסד הנתונים של הבלוג בצורה קלה, מתוזמנת ופשוטה. ניתן לגבות את כל המידע מידי יום/שבוע ולישון בשקט כאשר יודעים שכל התוכן העתידי של הבלוג (טקסטים, תמונות וכדומה) שמור בענן.
  5. Display Widgets – תוסף מעולה אשר משדרג את יכולות השימוש בווידג'טים בוורדפרס ומאפשר לקבוע באלו עמודים יוצג הווידג'ט ולאיזה משתמשים בבלוג.
  6. TablePress – במידה ואתה מעוניין ליצור טבלאות (בדומה ל – Word), התוסף של TablePress יאפשר לך ליצור טבלאות רספונסיביות אשר מותאמות לכל מסך ולהוסיף אותן לכל עמוד או פוסט בקלות.
  7. Google Analytics by Yoast – עוד תוסף מבית Yoast אשר מאפשר לגולשים מתחילים שלא מעוניינים לערוך את קוד הבלוג להוסיף את מערכת המעקב והסטטיסטיקה של גוגל, Google Analytics. על ידי שימוש ב- Google Analytics תוכל לדעת כמה גולשים נכנסו לבלוג, באיזה שעות, מה הם עשו או באלו עמודים הם ביקרו, תוך כמה זמן הם יצאו מהאתר ועוד מאות פרמטרים שונים אשר יעזרו לך לשפר את חווית השימוש בבלוג.
  8. AddThis – תוסף אשר מתממשק למערכת של AddThis ומאפשר מעקב אחר כמות השיתופים של הבלוג בפייסבוק, Google+, טוויטר ועוד.
  9. Subscribe to Comments – תוסף שימושי במיוחד אשר מאפשר לגולשים אשר מגיבים לפוסטים או עמודים שלך להתעדכן בכל תגובה חדשה אשר מתווספת לפוסט או העמוד הנוכחי – בצורה זו ניתן להמשיך את השיחה בצורה טבעית ולגרום לגולשים לחזור פעם אחר פעם לבלוג שלך.
  10. Cyclone Slider 2 – במידה ואתה מעוניין ליצור גלריות, תמונות מתחלפות וסליידרים בגדלים, מהירויות וצורות שונות, Cyclone Slider 2 הוא הפלאגין עבורך!

מה השלב הבא?

לסיכום, בשלב זה למדנו מה זה תוספים (Plugins) בוורדפרס וכיצד להשתמש בהם. בנוסף, שיתפתי אותך ברשימת עשרת הפלאגינים האהובים עלי (כמובן, שאני ממליץ לך למצוא את הפלאגינים שמתאימים לצרכים שלך 🙂 ).

בשלב זה סיימנו את החלק הטכני של וורדפרס (WordPress), אם הגעת עד לפה, אני מאמין שאתה כבר יותר להתקין עיצובים, ווידג'טים, תוספים והכי חשוב לכתוב, ליצור ולנהל פוסטים ועמודים בוורדפרס. אם תרצה להמשיך ולהרחיב את הידע שלך בנושא, אני ממליץ לך לקרוא את הפוסטים אשר אני מפרסם בבלוג של Weblogs.

בשלב הבא, נלמד איך לקדם בלוג וורדפרס (WordPress) בגוגל בשביל לקבל תנועת גולשים קבועה, יציבה וסדירה לאורך זמן.